Follow Me on Twitter
woensdag 12 oktober 2011 09:04

People, Planet, Profit in het Middelbaar Beroepsonderwijs - Succesverhalen in het MBO

Rate this item
(1 Vote)

Steeds meer docenten en mbo-instellingen ruimen lessen in voor duurzame onderwerpen. Er zijn minors duurzaamheid, projecten met zonnecellen en windenergie en lessen over eerlijke handel. "Succesverhalen in het MBO" is een publicatie van CINOP, LvDO en Duurzaam MBO, waarin 11 voorbeelden rond duurzaamheid in het Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO) in het zonnetje staan. De 11 voorbeelden varieren van grote projecten die structureel in het onderwijs zijn ingebed tot initiatieven van individuele docenten. De publicatie kunt u bestellen bij CINOP of hier downloaden.

Dat duurzaam onderwijs serieus wordt genomen door werkgevers blijkt wel uit het voorwoord van niemand minder dan Bernard Wientjes, voorzitter van werkgeverskoepel VNO-NCW.

"... duurzaamheid moet het hebben van ondernemers. Niet voor niets staan er zoveel ondernemers in de Duurzame 100 van het dagblad Trouw. Vision 2050, The new agenda for business – een recente publicatie van de World Business Council for Sustainable Development – erkent: "Business-as-usual cannot get us to sustainability or secure economic and social prosperity."

Deze quote heeft oa als basis gediend voor onze campagne "een groene generatie vraagt om duurzame educatie".